Žene koje imaju iskustvo u borbi sa karcinomom organizatorice, modeli i gošće modne revije u Ključu

Krajem prošle sedmice u Ključu je održana modna revija, na kojoj su kao modeli i kao gošće učestvovale žene koje imaju iskustvo u borbi sa karcinomom.

Prema riječima jedne od organizatorica Elme Hadžić iz Udruženja za zaštitu mentalnog zdravlja “Tunel” Ključ, ove hrabre žene htjele su da pokažu da čovjek nije samo njegova dijagnoza bez obzira da li se radilo o fizičkoj ili psihičkoj bolesti.

“Današnji modeli su pokazli da da dijagnoza karcinoma nije kraj, da svako od nas ima unutrašnju i vanjsku ljepotu i nakon amputacije dijela tijela, hemoterapije i zračenja”, kazala je Hadžić.

“Može vam zvučati čudno, ali ja sam zaista sretna žena”, jedna je od poruka koje su se mogle čuti tokom ovog događaja.

Modeli na reviji bile su: Mileva Zulić, Jasmina Kadić, Anela Lonić, Almira Sučić, Božica Prša, Mirzeta Džaferagić, Fehira Kasić, Bahra Iftić, Subhija Demirović, Zehra Skalić, Nasiha Kantarević, Vasilja Pečenković, Zlata Vojić, gđa. Dragica, Fedha Adžemović, Nermina Krivić, Jasna Čajić, Jasminka Eminović, Sudka Begić, Envira Koljić, Mediha Subašić, Azra Kananović, Azra Trožić, Sabiha Dervišević i Samira Kozarac.

Aktivnost je podržana kroz Projekat mentalnog zdravlja u BiH koji podržava Vlada Švicarske a implementira Institut za populaciju i razvoj u partnerstvu sa Federalnim ministarstvom zdravstva i Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.